Hygieniapinnoitukset

Korkeaa hygieniaa vaativia tiloja on mm. elintarvike-, juoma- ja lääketeollisuudessa, terveydenhuoltorakennuksissa, urheilutiloissa, suurkeittiöissä, maataloudessa ja elektroniikkateollisuudessa.

Tällaisissa tiloissa normaalin korkean hygienian lisäksi on tärkeää, ettei myöskään pinnoille pysty kehittymään hygieniaa vaarantavia mikrobeja.

SAP ry:n useat jäsenyritykset ovat erikoistuneet pintojen käsittelyyn erilaisilla pinnoiteaineilla, jotka estävät tai rajoittavat homeiden ja muiden mikro-organismien kasvua pinnoilla.

Tuotteet ovat olleet markkinoilla jo pitkään. Niiden testitulokset täydennettyinä lukuisilla käyttökokemuksilla referenssikohteista kertovat käsittelymenetelmien luotettavuudesta ja kestoiästä.

Desinfektioaineet, homeenestomaalit, -pinnoitteet tai kyllästysaineet eivät poista kosteus- ja mikrobivaurioita tai niiden syitä. Aineita käytetään esim. pintojen mekaanisen puhdistuksen helpottamiseksi, näkyvän homekasvuston pesemisessä märkätiloissa ja kuivattujen, ennalleen jätettäväksi hyväksyttyjen rakenteiden käsittelyyn ja varmistamiseen.

Useilla pinnoitteilla on mikrobikasvustoa ehkäiseviä ominaisuuksia ja ne ovat sopivassa määrin ?hengittäviä?, elastisia ja niillä on kosteuden tiivistymistä ehkäiseviä edullisia ominaisuuksia.

Rakennusten ja tilojen käyttötarkoitus ja käyttäjien omat, esim. hyvään tuotantotapaan, omavalvontaan, laatu- tai hygieniaohjelmiin liittyvät käytännöt ohjaavat myös desinfektioaineiden ja hygieniapinnoitteiden käyttöä.

Mikrobien kemiallinen torjunta edellyttää aina yhteistyötä tilojen käyttäjien, valvovien viranomaisten, ainevalmistajien, tutkijoiden ja aineita käyttävien urakoitsijoiden kesken.

Asve-San Oy Ab
Pohjoinen Munsalantie 160
66950 MUNSALA
Yhteyshenkilö: Adam Näse
0400663826
info(a)asve-san.fi
www.asve-san.fi
Ylö-Asbest Oy
Rapinkorventie 6
37150 NOKIA
Yhteyshenkilö: Pentti Saloniemi
0400 740 319
pentti.saloniemi(a)yloasbest.com 
www.yloasbest.com